Viaţa amoroasă a Ecaterinei cea Mare

Ecaterina cea Mare nu era rusoaică aşa cum s-ar crede la prima vedere ci era de origine germană. Numele său adevărat era Sofia Augusta Frederica şi era fiica prinţului August Christian de Anhalt-Zerbst şi a soţiei acestuia prinţesa Johana Elisabeta de Holstein-Gottorp. La 14 ani a fost chemată de împărăteasa Elisabeta a Rusiei să-l ia de soţ pe marele duce Petru, moştenitorul tronului.
Până la vârsta de 67 de ani când a murit Ecaterina a avut foarte multe aventuri amoroase pe care le voi prezenta pe scurt. O primă aventură a avut-o cu Serghei Saltikov, un tânăr cu care obişnuia să discute evenimentele zilei. După plecarea lui Saltikov Ecaterina s-a arătat interesată de contele Stanislav Poniatovski, originar din Polonia. După aventura cu cel menţionat anterior Ecaterina îţ va cunoaşte pe Grigori Orlov un  individ in garda imperială, cu care a păstrat legătura timp de 10 ani. Următorul pe lista ei a fost Grigore Potemkin, care a stat în preajma ei timp de 16 ani, timp în care acesta i-a făcut cunoştinţă cu mai mulţi tineri. În 1776 a venit rândul lui Petru Zavadovski se 20 de ani. În anul următor a urmat locotenentul Zorici. Alţi tineri care au mai trecut prin patul împărătesei au mai fost Korsakov, Lanskoi, Iermolov, Mamonov şi Platon Zubov. Ea era o persoană metodică şi nu s-a ferit să-şi ascundă aventurile. Amanţii erau repartizaţi în nişte apartamente situate chiar sub ale împărătesei, comunicând cu aceasta printr-o scară interioară. Amanţii în funcţie de prestaţii primeau şi calificative precum cel de om al momentului sau de vremiencik adică statut de permanenţă.
Ecaterina era extrem de generoasă, ea plătind pentru un amant o sumă de 100000 de ruble. Se estimează că în total Ecaterina ar fi cheltuit 92 820 000 de ruble pe plăcerile vieţii.

Sursa: Will Cuppy Biografii necenzurate

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cauzele instaurarii regimului fanariot

Campania otomană din anul 1538 şi consecinţele ei pentru Moldova

Politica interna a lui Stefan cel Mare