Mormintele lui Hitler

1. Spre sfârşitul zilei de 30 aprilie 1945, după ce Hitler şi Eva Braun s-au sinucis, corpurile celor 2 au fost duse în grădina Cancelariei Reichului de ofiţeri ai S.S. Ei le-au aşezat într-un şanţ de circa un metru adâncime, le-au stropit cu benzină şi le au dat foc în prezenţa lui Goebbels şi a lui Bormann.
2. Seara trupurile celor 2 au fost luate de alţi ofiţeri S.S. şi depuse în alt loc, împreună cu cei doi câini ai lui Hitler.
3.În dimineaţa zilei de 4 mai 1945, un soldat rus, Ivan Ciurakov, a descoperit cadavrele unui bărbat, al unei femei şi a doi câini. În noaptea de 5 mai câţiva soldaţi sovietici au dezgropat cadavrele, le au pus în nişte lăzi de obuze şi duse cartierul general al armatei sovietice din Berlin. Aici nu mai sunt îngropate ci sunt depozitaţi în pivniţă.
4.După efectuarea autopsiei de către medicii sovietici, cadavrul lui Hitler este înmormântat la Buch.
5.De aici vor fi deshumate şi aduse la marginea oraşului Winow, unde au fost din nou înhumate sub pază.
6.Această situaţie nu va dura foarte mult, deoarece la 18 mai vin de la Moscova reprezentanţii Marelui Cartier General. Ca urmare cadavrul este din deshumat şi apoi înhumat din nou tot la Winow.
7. În toamnă statul major al armatei sovietice se mută Magdenburg, şi totodată şi cadavrul lui Hitler. Aici cadavrul lui Hitler rămâne până în jurul anilor 70, când Iuri Andropov, secretar general al Partidului Comunist din U.R.S.S., a dat ordin să fie distrus.
Pe lângă aceste înhumări şi deshumări repetate se pare că au mai existat două până la distrugere, însă nu sunt documentate foarte bine, în sensul că se bazează pe mărturii mai puţin credibile.

Sursa: Paul Ştefănescu, Enigme şi mistere din toate timpurile

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cauzele instaurarii regimului fanariot

Campania otomană din anul 1538 şi consecinţele ei pentru Moldova

Politica interna a lui Stefan cel Mare