Viața amoroasă a lui Lyndon B. Johnson

Lyndon B. Johnson a fost cel de al 36 lea președinte american în perioada 1963-1969. A fost căsătorit cu Claudia Alta Taylor cunoscută sub numele de Lady Bird, și a avut două fete.
Președintele american a fost un afemeiat și era foarte mândru de asta, continuând să alerge după femei chiar și după vârsta de 50 de ani. Conform declarațiilor secretarului de presă a lui Johnson, George Reedy, președintele nici măcar nu încerca să ascundă faptul că e afemeiat. Deși cei din jur știau foarte bine de ce e în stare, presa ascundea realitatea de ochii publicului american, considerând chestiunea o problemă de familie. Se pare că Lyndon era gelos pe succesul la femei a predecesorului său, Kennedy, chiar afirmând înfuriat într-o discuție că el a avut mai multe femei din întâmplare decât Kennedy. Autorul Joachim Joesten îl caracteriza astfel pe Johnson: un maniac obsedat sexual, care știa să seducă o femeie, știa să discute cu ea în așa fel încât aceasta să-i cedeze. Își alegea atât de bine cuvintele încât nici o femeie nu avea cum să-și dea seama până în momentul critic care îi dunt intențiile.
Johnson a avut 2 amante: cu Alice Glass o relație de vreo 30 de ani și cu Madeleine Brown aproximativ 21 de ani. În realitate nu se știe exact numărul partenerelor sexuale ale lui Johnson. Se pare că a avut și un fiu neligitim, iar în 1987 o femeie i-a intentat proces de paternitate văduvei lui Johnson, cerând daune materiale. Afară de cele două amante Lyndon a avut aventuri cu o grămadă de secretare de la Casa Albă, pe care le alegea personal. Nu erau alese decât cele superbe. În acest sens el afirma: Nu pot să mă abțin; pentru mine frumusețea este calitatea principală a unei femei. Nu pot să suport în preajma mea o femeie urâtă sau grasă care arată ca o vacă. Lyndon le făcea avansuri tuturor secretarelor de la Casa Albă, iar dacă respectiva se culca cu el era promovată la gradul de secretară personală sau asistentă.
Președintele american nu avea preferințe în legătură cu locul unde făcea sex cu secretarele lui. Conform declarațiilor piloților de pe Air Force One, Lyndon făcea sex în biroul prezidențial, chiar fără să țină seama de faptul că soția sa se afla la bord.
Lady Bird știa că soțul său este un afemeiat însă chestiunea nu o deranja foarte tare. Ea a recunoscut în fața unui reporter că Lyndon era inspirat de femei; de asemenea a adăugat că dacă toate femeile care au fost înzestrate cu calități pe care eu nu le am avut, sper că am avut bunul simț de a învăța ceva din asta.
După John Kennedy, Lyndon Johnson a avut cele mai multe relații extraconjugale dintre președinții americani. În anul 1973 în urma a două atacuri de cord Lyndon Johnson moare la vârsta de 65 de ani.

Sursa: Wesley Hagood, Sex prezidențial

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cauzele instaurarii regimului fanariot

Campania otomană din anul 1538 şi consecinţele ei pentru Moldova

Locuintele geto dacilor